Jouw Reclame Hier? (A1)

Stad Aalst en sportverenigingen investeren samen meer dan 1,3 miljoen euro in duurzame en kwalitatieve sportinfrastructuur: “Iedere euro is een investering in de toekomst van onze sporters.”

Foto: Stad Aalst.
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X

De stad Aalst maakt serieus werk van haar sportieve ambities en engageert zich volop om haar verenigingen structureel te ondersteunen. Via een nieuw pakket investeringssubsidies trekt het stadsbestuur in totaal 1.317.291 euro uit, te verdelen over 19 sportverenigingen. Dat bedrag zal dienen voor het realiseren van nieuwe of vernieuwde sportinfrastructuur en de aankoop van duurzaam sportmateriaal. Dankzij de tussenkomst van de stad kunnen sportclubs plannen uitvoeren die zonder deze steun vaak onhaalbaar zouden blijven. Van een nieuw kunstgrasveld voor SK Aalst tot een polyvalente bewegingszaal voor Krijgskunsten Reconnect: het spectrum aan projecten is breed én ambitieus.

501750997 1265816798884154 8839834195220057096 n
Schepen van Sport De Ridder.

Strategisch subsidiebeleid: hefboom voor sportontwikkeling.

Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) benadrukt het belang van deze structurele aanpak. “Met dit subsidiebeleid nemen we geen ad-hocbeslissingen, maar werken we doelgericht aan een sterk sportlandschap in Aalst. Door tot 50 procent van de investeringskost te subsidiëren, zorgen we voor een sterke hefboom. Clubs moeten niet de volledige last dragen, en de stad hoeft ook niet alles zelf te bouwen of onderhouden. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid die leidt tot gedragen én kwalitatieve oplossingen.”

Volgens De Ridder is deze aanpak ook financieel intelligent. “Door verenigingen financieel te versterken, zetten we hen in staat om doordacht te investeren. Dat komt zowel de kwaliteit van de sportbeleving als de duurzaamheid van de infrastructuur ten goede.”

Concrete realisaties op het terrein.

De lijst met ondersteunde projecten toont een grote verscheidenheid aan disciplines, noden en investeringen:

  • SK Aalst krijgt steun voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op hun site. Deze moderne ondergrond zorgt voor betere bespeelbaarheid bij elk weerstype en is minder belastend voor de gewrichten van spelers.
  • Krijgskunsten Reconnect realiseert een moderne polyvalente bewegingszaal, waar zowel krijgskunsten, yoga, zelfverdediging als meditatie kunnen plaatsvinden.
  • Koninklijke Atletiekclub Eendracht Aalst investeert in een hoogwaardig elektronisch timingsysteem. Dat zal gebruikt worden voor officiële wedstrijden en gestandaardiseerde trainingstesten.
  • Duikclub Bubble Divers koopt nieuw duikmateriaal, inclusief persluchtflessen, ademautomaten en duikcomputers, noodzakelijk voor veilige en verantwoorde opleidingen.
  • Schermclub Aalst vernieuwt haar beschermingsuitrusting en elektronische scoreapparatuur, wat de veiligheid en het competitieniveau opkrikt.

 

Daarnaast wordt er ook fors geïnvesteerd in voetbalinfrastructuur in de deelgemeenten:

  • SK HerdersemKSK ErembodegemVJ Baardegem en Wilskracht Hofstade krijgen elk ondersteuning voor verbeteringen aan hun terreinen, verlichting of kleedkamers. Ook mini-infrastructuurprojecten, zoals ballenvangers of nieuwe dug-outs, komen in aanmerking.

260536999 1628559450812574 6860196600677613612 nAandacht voor spreiding, duurzaamheid en diversiteit.

Volgens De Ridder is het belangrijk dat de subsidies evenwichtig gespreid worden over het grondgebied én tussen verschillende sporttakken. “We willen niet enkel investeren in de klassieke populaire sporten zoals voetbal of atletiek. Ook kleinere of minder bekende disciplines hebben recht op ondersteuning. Ze vervullen een unieke rol in het sportlandschap: van zelfontwikkeling tot sociale inclusie.”

Daarnaast legt de stad een duidelijke nadruk op duurzaamheid. In de aanvraagvoorwaarden wordt expliciet gevraagd naar de ecologische impact van de investering. “Clubs worden aangemoedigd om te kiezen voor duurzame materialen, energiezuinige oplossingen en multifunctionele infrastructuur. Op die manier bouwen we samen aan een sportomgeving die ook toekomstbestendig is,” aldus de schepen.

Verenigingen getuigen: “De stad is een betrouwbare partner.”

Bij de begunstigde clubs klinkt unaniem tevredenheid over de steunmaatregelen. Zo benadrukt Reconnect dat de samenwerking met de stad hen naar een hoger niveau tilt. “We zijn een jonge maar snel groeiende vereniging. Dankzij de steun van de stad kunnen we onze infrastructuur niet alleen uitbreiden, maar ook professionaliseren. Dat laat ons toe om meer leden op te vangen, beter les te geven en op termijn ook competitief te groeien. Wat voor ons telt, is dat sport hier niet stopt bij fysieke training – het gaat ook over discipline, zelfvertrouwen, mentale weerbaarheid en verbondenheid. De nieuwe zaal zal die missie versterken.”

Ook SK Aalst is blij met het vooruitzicht van een gloednieuw kunstgrasveld. “We kunnen eindelijk afstappen van modderige trainingen in de herfst en winter. Dit betekent meer trainingstijd, minder blessures én een hoger spelpeil.”

Investeren in mensen, niet alleen in stenen.

Schepen De Ridder besluit met een duidelijke visie: “Deze investeringen gaan niet alleen over bakstenen, grasmatten of sporttoestellen. Ze gaan over mensen. Over jeugd die met plezier naar de training komt, over ouderen die langer fit blijven, over sociale cohesie in buurten en verenigingen die zich gedragen voelen. Iedere euro die we als stad investeren in sport, rendeert op het vlak van gezondheid, welzijn, gemeenschapsvorming en kansen geven aan talent.

De subsidies voor sportverenigingen zijn dan ook geen eindpunt, maar een nieuwe start voor tientallen projecten die de Aalsterse sportwereld de komende jaren zullen versterken. De stad toont zich hiermee een voorbeeld van hoe lokale besturen en sportclubs elkaar kunnen vinden in gedeelde ambities: meer mensen aan het sporten krijgen, met betere middelen, in betere omstandigheden.

Overzicht totale investering:

  • Totaalbedrag toegekend: €1.317.291.
  • Aantal ondersteunde sportverenigingen: 19.
  • Stadsbijdrage per project: tot 50% van de totale kost.
  • Focusthema’s: infrastructuurkwaliteit, duurzaamheid, spreiding over het grondgebied, ondersteuning van diverse sporttakken.

Aalst sportstad? Meer dan ooit.

Foto’s: Stad Aalst.

sportcentrum osbroek 2

De Goedkoopste Energie!

Bereken jouw besparing via deze tool!

Op zoek naar een fotograaf in eigen streek? Eline en Kristof van KEST Photo zorgen voor een perfect afgewerkte reportage.

Huwelijk, communie, portret of new born? KEST Photo zorgt voor unieke beelden en een professinoele omkadering.

error: Inhoud is beschermd.