Jouw Reclame Hier? (A1)

Op zoek naar de beste vol-au-vent van België – editie 2025.

Kenny Bernaerts pracht vorig jaar een zeer smaakvol gerecht.
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X

Na het grote succes van vorig jaar pakt de Belgische zuivelproducent Inex opnieuw uit met een smakelijke uitdaging: de tweede editie van de nationale culinaire wedstrijd ‘De beste vol-au-vent van België’. De wedstrijd, die professionele chefs uit het hele land uitnodigt om hun eigen, creatieve interpretatie te maken van de Belgische klassieker, draait opnieuw rond één essentieel ingrediënt: Inex room 40%.

Kenny Bernaerts winnaar
Kenny Bernaerts van restaurant De Vijfhoek werd vorig jaar de winnaar.

Room als rode draad.

De vol-au-vent is al decennia lang een vaste waarde op Belgische menu’s. Van grootmoeders keuken tot verfijnde bistro’s: dit gerecht blijft scoren. Maar de wedstrijd van Inex daagt chefs uit om met die traditie te spelen en er een unieke, gastronomische draai aan te geven. De enige voorwaarde? De vol-au-vent moet bereid zijn met de Belgische Inex room 40%, die bekendstaat om haar rijke, volle smaak en superieure kwaliteit.

Chef-kandidaten mogen verder volledig hun gang gaan: qua ingrediënten, garnituren en presentatie telt vooral de originaliteit, de smaakbalans én het vakmanschap.

Een jury van sterrenformaat.

Een professionele jury beoordeelt de inzendingen en kiest vijf finalisten. Juryvoorzitter is opnieuw Christophe Hardiquest, tweesterrenchef en bezieler van Menssa*. Hij krijgt het gezelschap van topchefs Lode Roover (Fleur de Lin*) en Kenny Bernaerts, die vorig jaar zelf de eerste winnaar werd van de wedstrijd. Zijn winnende vol-au-vent zorgde voor nationale belangstelling en een toestroom aan nieuwe klanten in zijn restaurant De Vijfhoek.

Bernaerts blikt met veel enthousiasme terug: “Ik merkte meteen na de wedstrijd een enorme boost in zichtbaarheid. Klanten kwamen speciaal voor mijn vol-au-vent. De titel winnen is niet alleen een eer, het is ook echt een springplank voor je zaak.”

Finale in De Melkerij te Bavegem.

De vijf geselecteerde finalisten mogen op maandag 6 oktober 2025 hun vol-au-vent live bereiden in de professionele keuken van De Melkerij in Bavegem, waar ze hun gerecht aan de jury moeten presenteren. Naast eeuwige roem wacht er ook een mooi prijzenpakket:

  • € 1.000 aan Inex-zuivelproducten.
  • Het high-end Control °Freak™ inductiesysteem.
  • Persaandacht en publiciteit via diverse media.
  • De felbegeerde titel: ‘Beste vol-au-vent van België 2025’

 

Praktisch:

Professionele chefs kunnen tot en met 31 juli 2025 hun originele vol-au-ventrecept inzenden via de officiële wedstrijdpagina van Inex: www.inex.be. Voor vragen en aanvullende informatie is er contact mogelijk via mlamont@inex.be.

Wie volgt Kenny Bernaerts op en kroont zich tot vol-au-ventkoning van 2025? De culinaire lat ligt hoog, de inzet is groot en de Belgische gastronomie kijkt reikhalzend uit naar de creatieve interpretaties van deze tijdloze klassieker.

Op zoek naar een fotograaf in eigen streek? Eline en Kristof van KEST Photo zorgen voor een perfect afgewerkte reportage.

Huwelijk, communie, portret of new born? KEST Photo zorgt voor unieke beelden en een professinoele omkadering.

Jouw Reclame Hier? (A5)

error: Inhoud is beschermd.